Gränslöst sväng med Spinning Jennies

underverkstan_spinning1

Spinning Jennies heter den kvintett som under tisdagens allra hetaste timmar fyllde Hagatorget med amerikansk bluegrass, på svenska. Några besökare sökte svalka under det mobila creperiets parasoller, i fontänen plaskade genomblöta barn men allt fler trotsade den gassande solen och samlades nära Underverkstans nybyggda scen. Vi blev snabbt många.

underverkstan_spinning7

Har du inte hört Spinning Jennies tidigare är det hög tid. De har släppt tre skivor där den senaste är helt färsk, Från Rotterdam till lilla Wien. Fantastiskt skickligt musicerande där stämsång och skarpa texter lockade fram såväl dans som handklapp och glatt tjoande hos publiken.
Var finns den plats där själen kan få ro, frågar en av deras låttitlar. I tisdags fanns den mitt ibland oss – Hagatorget har sällan varit ett vackrare ställe.

underverkstan_spinning2 underverkstan_spinning3 underverkstan_spinning4 underverkstan_spinning5 underverkstan_spinning6